Fastelavn i Søvang

P1080944

Sportsklubben og grundejerforeningen afholdt den årlige tøndeslagning i gården på Sølyst søndag 15. februar kl. 12. Vejrguderne havde besluttet sig for en blæsende og bidende kold søndag. Men heldigvis trodsede lidt over hundrede voksne og børn det genstridige vejr.

Børnene var fantasifuldt og farverigt udklædt mødt op på Sølyst. Formanden Tom Clausen bød kort velkommen og satte tøndeslagningen i gang. Der var tre tønder – en til 1 – 4 år, en til 5 – 8 år, og endelig en til 8 – 14 år. Der blev gået ivrigt og energisk til tønderne, som måtte finde sig i nogle velanbragte smæk fra køllerne.
Traditionen tro, så ville tønderne ikke give efter lige med det samme trods de mange slag. Med lidt hjælp lykkedes det at få hul på tønderne efter 45 min. Bunden blev slået ud, og så regnede det
SIDE 22 – NR #1 VINTER 2015 WWW.SOVANG-DRAGOR.DK
med karameller fra tønderne. Børnene kastede sig begejstret over karamellerne, og de hurtige børn var flinke til at dele med de andre.
Så var det tid til at få en fastelavnsbolle og et krus saftevand, og heldigvis blev det udleveret in- dendørs hvor der var en god varme. De voksne fik sig også en fastelavnsbolle, et krus chokolade og en varm punch som Sara havde lavet. Den var rigtig god og varmede helt ned i tæerne. Hanne delte herefter slikposer ud til til stor glæde for alle børnene.
Mange deltagere udtrykte en stor tak for et godt arrangement, så mon ikke det bliver gentaget til næste år, hvor det også ligger op ad skoleferien den 7. februar. Stor tak til sportsklubben og arrangementsudvalget.

Se billederne under gallerier

%d bloggers like this: