Fastelavn 2017

Traditionen tro afholdt grundejerforeningen den årlige fastelavnstøndeslagning på Sølyst.

Bestyrelsesmedlemmer mødtes et par timer før for at forberede arrangementet. Sara Nielsen gik i gang med den legendariske Amagerpunch, som igen i år blev lavet efter gammel opskrift med bid i. Varm chokolade og saftevand blev gjort klar, mens Hanne Probst arrangerede de 210 fastelavnsboller med creme eller syltetøj. Slikposerne blev talt en sidste gang, og antallet passede med antallet af solgte børnebilletter. Det var lidt svært at holde styr på, da der sædvanen tro var flere forældre, som havde overset sidste dato for billetsalget.

Formanden og Niels Ulrich gjorde tønderne klar og fyldte smarties i tønderne, da det desværre ikke var muligt at få fat i karameller. Men det bliver ændret til næste år.

Lidt før klokken tolv begyndte de mange børn og voksne at indfinde sig. Vejret havde heldigvis ændret sig til det lidt bedre, for regnen var holdt op. Herligt at se de forventningsfulde børn i fantasirige og flotte udklædninger. Særlig opmærksomhed fik Donald Trump i skikkelse af en ung dreng med en meget vellignende maske med billede af Donald Trump.

Efter formanden havde budt alle velkommen, gik tøndeslagningen i gang. I år var tønden for de mindste fra 1 til 4 år flyttet indendørs, da der var valgt en paptønde. Men det var nu ikke så let at få nedlagt tønden, men det lykkedes til sidst, og det var Liva, der blev både Kattekonge og Bundkonge. Hos de 5 til 8 årige blev Sebastian Kattekonge, og hos 9 til 14 årige blev det igen Simon, som også blev kattekonge i 2015. Tillykke til alle Kattekonger og Bundkonger, som fik velfortjente præmier.

Imens børnene slog katten af tønden, fik de voksne mulighed for at få varmen ved at nyde et glas Amagerpunch eller et glas varm chokolade sammen med en fastelavnsbolle.

Da de lidt genstridige tønder efter en lille time endelig overgav sig, så var det tid til saftevand – fastelavnsboller og slikposer. Herefter var det tak for i dag.

Grundejerforeningens bestyrelse vil gerne takke alle for den store opbakning til arrangementet.

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: