Så kom køerne til Søvang

Se video  klik her

Udsætning af dyr på strandengene ved Søvang den 20.05.2017.

Dagen startede meget smuk og varm, men kl. 10., da arrangementet skulle starte kom der en koldfront forbi, men heldigvis havde Tamu Centret på Amager sørget for kaffe og te samt morgenbrød bestående af smurte rundstykker i rigelige mængder og pålæg samt en stor kringle.

Der var mødt omkring 80-100 beboere op for at høre Jørgen Jensen Planchefen fra Dragør Kommune fortælle om projektet med afgræsning af området ved hjælp af køer, og at man håbede på at hegnet ikke blev ødelagt denne gang, hvor græsningsarealet var blevet mindre.

Esben fra Tamu Centret fortalte om centrets funktion med at unge mennesker fik en uddannelse der.

Jens også fra Tamu Centret fortalte, at det var Hereford kvæg, der var udsat, og at der var 7 kvie samt en kalv. Han forklarede også, at man sagtens kunne gå ind til køerne, og at det elektriske hegn omkring gav et rap over fingrene, men var ikke på nogen måde farligt.

Så blev køerne sat fri fra den vogn de var blevet transporteret i, og de indtog straks området, og mange af Søvangs beboere og deres børn gik også ind i området for at følge de store dyr.

Det var dejligt at så mange søvangensere støttede op om arrangementet, og vi kan blot håbe på, at hegnet og dyrene får lov at være i området fremover.

Køerne skal gå på engen i en periode, og så vil de blive flyttet til andre græsenge, men der vil løbende være dyr på engen, måske ikke hele tiden, men i hvert fald indtil 01.11, da skal køerne være indendørs, medmindre der er en læskur til dem.

%d bloggers like this: