Snerydning er dit ansvar

Der falder sne i disse dage og det er vigtigt at forstå, at ansvaret for rydning af sne er grundejerens. Der skal ryddes og “saltes” så der fremstår en tør vejbane. Det er også vigtigt at rydde fra vej og frem til postkasse og skraldespand.

Pligten til at få ryddet er den enkelte grundejers – også selvom vi samlet har lavet aftale med én der rydder vejbanen med traktor for os, når det er muligt. Det kræver nemlig en mængde sne før rydning med fejemaskine er mulig og ved visse temperaturer resultere rydning med fejemaskine at veje efterlades spejl glatte. Aftalen med Jørn, der rydder sne i Søvang omfatter ikke saltning generelt, men der saltes ved udvalgte overgange og sving.

Da der kom sne for første gang i år var der meget glat flere steder i Søvang, hvilket var til farer for alle. Det resulterede i at flere grundejere ikke fik tømt skrald. Så husk at få ryddet og “saltet” i denne weekend.

Omkring “saltning” er der gode alternative tømidler at finde. Jeg vil anbefale at I benytter CMA, der bl.a. kan købes i Silvan for under 100,- pr 10 liter. I kan læse mere om “alternative tømidler” ved at klikke her

%d bloggers like this: