Ved til bålet

Så er det tid at “bære ved (brænde) til bålet” – ikke i det gamle ordsprogs forstand, men i ordenes sande betydning. Vi skal have bygget et Sct. Hans bål.

Har du træer der skal beskæres eller hæk der skal klippes – så er tiden inde til at bære det til bål området ved Poppelvej og strandengen. Vi siger ja tak til træ, blade, buske og umalede brædder. Vi siger nej tak til plastposer, malet træ og husholdningsaffald.

Hvis du har nogle mirabelletræer i haven, der netop er blomstret af, så er det et fin tidspunkt at beskære dem. Det giver godt brænde til bålet. Selv lange og høje grene kan fjernes og skabe lys. Du vil måske få færre mirabeller (små blommer) til august, men det er de færreste der bruger mirabellerne til noget, så til dig der vil undgå at smide en masse nedfaldne blommer ud til efteråret, så er tiden inde nu.

Beskæringen foregår ellers som hos alle andre træer;

  1. Først fjernes alle syge og døde grene.
  2. Det næste som skal væk, er krydsende grene, som tit skygger for hinanden eller gnubber sig op ad hinanden og derved laver sår på træet. Æstetisk er det også pænest at få dem fjernet.
  3. Sidst tynder du ud, så dit træ får en luftig krone, hvor alle grene får sol og derved blade. Hvis du ønsker, kan du formklippe ved dette stadie; formklipning er kun for udseendets skyld og har ikke nogen decideret betydning for træet.
%d bloggers like this: