Præsten i Søvang

Interview med i SøvangGitte Turin præst

Tak fordi du har lyst til at deltage i et interview til Søvang Bladet som præst og beboer i Søvang.

SP: Hvordan gik det til, at I bosatte jer i Søvang?
GT: Jeg startede som sognepræst 1.2.2011 i delt stilling mellem Dragør kirke og St. Magleby kirke. Efter 1.5 år blev der en ledig stilling fuldtid i St. Magleby kirke efter Elisabeth Jans. I denne stilling fulgte tjenesteboligen med i Søvang. Her flyttede min mand og jeg ind 1.12.2012.

SP: Hvad synes I så om at bo her i Søvang?
GT: Det synes vi rigtig godt om, og min mand som er biolog og ornitolog er specielt interesseret i naturen og dyrelivet i området. Jeg selv holder meget af havearbejde, for der er ikke noget så fredfyldt som at luge ukrudt.. Jeg nyder virkelig vores have med de mange stauder og vores tre høns og to katte. Begejstringen for havearbejde har jeg med fra mit barndomshjem på Vestamager, hvor mine forældre stadig bor i mit barndomshjem med hus og have. Så jeg er en ægte Amagerkaner.

SP: Du blev præst i en sen alder! Hvad lavede du inden?
GT: Jeg blev i sin tid uddannet som socialpædagog og har hovedsaglig arbejdet med vuggestuebørn. Arbejdet var utroligt givende og vigtigt, for jeg var bl.a. med til at støtte familier med særligt behov. Og så er det jo altid en glæde at være sammen med børn og mærke deres uforbeholdne begejstring over livet.
Jeg har dog haft en drøm siden midten af 20’erne som puslede i mit baghoved. Jeg ville gerne være præst og da jeg tror på, at man skal forsøge at leve sine drømme ud, så gik jeg i gang med at læse, da jeg var midt i 30´erne. Det tog mig ti år, da jeg var nødsaget til at arbejde ved siden af i mange forskellige jobs. Efter universitetet var jeg et halvt år på Pastoralseminariet og blev så ordineret til præst i 2011, da jeg fik embedet i Store Magleby.
SP: I har mange kulturelle arrangementer i Store Magleby kirke – hvordan er opbakningen til disse?
GT: Der er meget stor opbakning til vore arrangementer som man kan følge med i på hjemmesiden www.storemagleby.dk. Der bliver afholdt mange klassiske koncerter af meget høj kvalitet og oftest er kirken fyldt. Vi har vores månedlige Graverboligmøde, samt en ugentlig skumringsgudstjeneste kl. 17.00 i vinterhalvåret, hvor orgelmusikken bliver afløst af musikledsagelse fra vores nye Steingraeber flygel, hvilket giver en fantastisk stemning. Og så er der jo Gudstjeneste hver søndag kl. 10.00, som er et rigtig godt pusterum for hverdagens stress og jag. En oplagt mulighed til at tænke over livet i fred og ro.

SP: Er der tid til fritidsinteresser?
GT: Som præst står jeg til rådighed 24/ 7. Det giver et særligt arbejdsliv og bevidsthed, så arbejde og fritid smelter sammen. Nu er jeg så privilegeret at mit arbejde er min store interesse og synes jeg har verdens bedste arbejdsliv. Jeg forsøger dog så vidt muligt at holde aftnerne fri udover de mange faste møder. Særlig fritids interesse er dog haven, som jeg lige nu kaster mig over med stor begejstring, når tiden tillader det. Som noget nyt er jeg begyndt at gå til ridning. Det er svært at tillære sig nye færdigheder i en relativt høj alder, men ganske fornøjeligt. Jeg har siden min barndom gerne villet ride men har først råd til det nu, så jeg bliver ved så længe det er sjovt. Jeg holder meget af at have børn omkring mig, men vi har desværre ikke selv fået nogen børn, men jeg er så heldig, at jeg har en bror, som har fået mange børn, og dem passer jeg så ofte jeg kan med stor fornøjelse. Det giver livsglæde og så bliver man så dejligt befriet for sig selv, når man er sammen med børn, for man er nød til at være nærværende – man er lige i nuet!

SP: Er du en af de friske morgenbadere på badebroen?
GT: Ja – sidste år var jeg en flittig morgenbader, men i år er jeg desværre blevet lidt forsinket i opstarten!

SP: Er der noget i Søvang, du kunne tænke dig at ændre?
GT: Jeg er egentlig godt tilfreds med forholdene i Søvang, – der er kun udfordringen med de offentlige transportmuligheder og det bør forbedres. Der er kirkegængere, som ikke kan komme i kirke om søndagen p.g.a. manglende busforbindelse mellem Søvang og Store Magleby kirke. Dog er der hjælp at hente, hvis man er dårligt gående eller ikke kan benytte offentlig transport. Man kan bestille en kirketransport hos kordegnen i St. Magleby Kirke til alle arrangementer uden beregning.

%d bloggers like this: